CINEMA
Especials 24/01/2012

'Chico i Rita', de Javier Mariscal i Fernando Trueba, entre els 5 millors films d'animació dels Oscars

"Estic endeutat amb tots els bancs per la pel·lícula", denuncia el dissenyador català, sorprès per la nominació

Ara
1 min
Fotograma de 'Chico i Rita'

BARCELONANo serà Pa negre, però hi haurà un català a la gala dels Oscars 2012. Serà Javier Mariscal, codirector amb Fernando Trueba i Toni Errando de la pel·lícula d'animació. Ja havien rebut el premi de l'Acadèmia de Cinema Europeu el desembre passat, i estan nominats a millor direcció als premis Gaudí.

Ambientada a l'Havana i també a Nova York, Chico i Rita, que també va guanyar un Goya a la millor pel·lícula d'animació, retrata les vivències de dos músics cubans units per l'èxit, però també separats per l'èxit. La història, inspirada en la vida de Bebo Valdés, compta també amb la seva música i la seva interpretació.

El director s'ha mostrat sorprès per la nominació. "És una loteria", ha declarat a Canal +, i ha afegit que li fa il·lusió anar a Los Angeles perquè als seus fills els fa gràcia conèixer les estrelles de les sèries de la tele. "Estic endeutat amb tots els bancs, ja sabeu, aquests fills de puta", ha denunciat per explicar les dificultats per fer una pel·lícula. Ha recomanat el film Arrugas (que s'estrena dijous) fervorosament.

Si voleu llegir una entrevista amb Javier Mariscal, feu-ho a l'ARA Premium.

Si voleu llegir un reportatge del film, feu-ho a l'ARA Premium.

stats