Especials 13/05/2012

PP valencià: un exèrcit amb 142.000 soldats

La proximitat al poder, l'ampli espectre ideològic i el repartiment de favors dispara la xifra d'afiliats dels populars valencians

Salvador Almenar
1 min
Alberto Fabra i Carlos Fabra entreguen el carnet número 143.000 a una joves militant / PPCV

ValènciaAlberto Fabra, lliurava el carnet de militant 142.000 a una jove castellonenca. En un moment en el qual la tendència és que els partits perdin militància, els populars no solament no ho fan sinó que en els últims tres anys l’han incrementat un 35%. Amb aquestes dades, el PP valencià és la formació política amb més militants dels Països Catalans.

La diferència amb la resta de partits valencians és abismal. El PSPV està actualitzant el seu cens després del congrés estatal del febrer, però segons dades del mateix partit, la seva base es xifra actualment en 20.237 afiliats o, en termes absoluts, set vegades menys que el PP. Per la seva banda, Compromís (la coalició que integra al Bloc Nacionalista, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds) ronda els 4.000 afiliats, mentre que Esquerra Unida seria el partit de les Corts que menys militants tindria amb 3.000. Al conjunt de l’estat, el PP valencià només està per sota dels seus companys d’Andalusia, que tenen 153.000 afiliats, i superen àmpliament els madrilenys (90.000). A tall d’exemple, CDC en té només 30.000.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

stats