Especials 07/06/2012

El PP valencià descarta aplicar la reducció de diputats proposada per Aguirre

El vicepresident de la Generalitat valenciana diu que la situació dels dos parlaments autonòmics no és "equiparable". El valencià té 30 diputats menys que el madrileny

Efe
1 min
El ple de les Corts Valencianes / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl Partit Popular no preveu, de moment, reduir el nombre de diputats de les Corts Valencianes. Així ho ha assegurat el vicepresident del govern valencià, José Ciscar, en ser preguntat per si el seu govern comparteix la proposta de la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre.

Ciscar ha assegurat que la situació del Parlament valencià no és "equiparable" al madrileny, atès que la diferència de parlamentaris és de 30 menys a les Corts, tot i que el País Valencià té dues províncies més. Amb tot, l'Assemblea de Madrid té actualment 129 diputats, mentre que la cambra valenciana disposa de 99 escons.

Sobre la possibilitat d'escometre aquesta actuació per estalviar despeses, el vicepresident Ciscar ha recordat que els parlamentaris valencians ja van adoptar mesures d'estalvi, i van ser els primers que es van rebaixar "un 15% el sou". Segons el número dos del PP valencià, els diputats de les Corts són els que "menys estan cobrant de tot Espanya". En tot cas, ha remarcat que si es prengués aquesta decisió, s'hauria d'adoptar "en l'àmbit de les Corts Valencianes".

stats