Especials 09/09/2012

Rubalcaba demana al PSOE que enforteixi el PSC per frenar "la tensió" entre Catalunya i Espanya

El líder socialista diu que els socialistes catalans són "molt importants" per a Espanya

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest diumenge que "el PSC és molt important per al PSOE, però també ho és molt per a Espanya". Després de sentir les paraules del primer secretari del PSC, Pere Navarro, al comitè federal dels socialistes espanyols, Rubalcaba ha demanat al conjunt del partit que "entengui i doni suport" als seus companys catalans per aturar "la tensió creixent" entre Catalunya i Espanya.

Navarro havia demanat als socialistes espanyols que avancin en l'aprofundiment federal de l'Estat per frenar les pulsions independentistes a Catalunya.

Segons Rubalcaba, el PSC encarna l'espai del "catalanisme d'esquerres", que té "un paper fonamental" en un moment d'entesa entre CiU i el PP. De fet, ha dit que a aquestes dues formacions "els uneix la política econòmica i que no els agrada el PSC".

Llibertat per anar a la manifestació de la Diada

Al matí, la direcció del PSOE, concretament la número 2 del partit, Elena Valenciano, ha avisat que la tasca dels socialistes ha de ser frenar l'auge sobiranista: "El PSC i el PSOE han de ser actors que combatin la fractura entre Catalunya i Espanya". No ha volgut anar més enllà a l'hora d'explicar com fer-ho.

La vicesecretària general, però, admet que els "preocupa" el distanciament que es pugui estar produint entre Catalunya i Espanya. Ha confirmat que el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, els ha alertat "molt de fons" d'aquesta situació i els ha fet un "toc d'atenció" perquè el socialisme espanyol ho tingui clar.

Sobre la manifestació de dimarts, Valenciano ha admès que els militants del PSC són "lliures" d'assistir-hi a títol individual, si ho creuen convenient.

stats