Especials 01/06/2012

El País Valencià registra dèficit zero el primer trimestre de 2012

Sense les bestretes transferides pel govern espanyol els comptes valencians presentarien un saldo negatiu de 715 milions d'euros

Efe
1 min
El ministre Montoro, a la Moncloa

ValènciaLes dades del ministeri d'Hisenda confirmen que el País Valencià ha registrat dèficit zero en el primer trimestre de l'any. Però, en termes homogenis –és a dir, descomptant les bestretes a compte–, el dèficit acumulat els tres primers mesos de l'any és del 0,7 per cent respecte del PIB valencià. En total, 715 milions d'euros.

Les dades les ha fet públiques el ministre Cristóbal Montoro en la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha explicat que és la primera vegada que es donen aquestes dades. Els números confirmen que el País Valencià figura com la tercera autonomia amb el dèficit més alt en termes homogenis, per darrere de Navarra (-1,44 per cent) i Múrcia (-0,85 per cent).

Amb bestretes o sense, la xifra al tancament del primer trimestre és inferior a la de l'any anterior, quan va ascendir a 923 milions d'euros (-0,90 per cent del PIB). Cal recordar que el 2011 el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no va concedir aquestes bestretes.

La decisió de Mariano Rajoy d'ajudar les autonomies per fer front als seus deutes ha propiciat l'increment considerable del dèficit del govern espanyol en els primers mesos de l'any, que se situa en els 25.462 milions.

stats