Especials 01/06/2012

El ministeri de l'Interior premia amb un ascens el cap de policia que va dir que els estudiants valencians eren l'"enemic"

Antonio Moreno ha estat nomenat comissari principal. És la màxima distinció dins del cos de la policia espanyola

Efe
1 min

MadridEl cap superior de policia del País Valencià, Antonio Moreno, ha estat nomenat avui comissari principal en un acte presidit pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Moreno rep aquest reconeixement mesos després de les seves polèmiques declaracions sobre els estudiants valencians que es van manifestar el darrer mes de febrer. Durant la setmana de protestes que es va saldar amb aldarulls i càrregues policials, el cap de la policia va titllar d'"enemics" els estudiants.

Moreno continua sent el cap de la policia a València, malgrat que des de fa un temps té sol·licitada una nova destinació a l'estranger, en concret a una ambaixada. Catorze comissaris més també han ascendit a la màxima categoria del cos de la policia espanyola després de superar els processos selectius i els cursos de formació corresponents.

El nom d'Antonio Moreno va ocupar molts titulars després que el passat 20 de febrer comparegués en roda de premsa per explicar l'actuació policial després dels incidents registrats en les protestes estudiantils a València i digués que representaven l'"enemic". Concretament va qualificar així als alumnes de l'IES Lluís Vives en ser preguntat sobre el desplegament policial –que no va concretar–, perquè considerava que no era prudent "revelar a l'enemic" quins eren els efectius de la policia.

Aquestes paraules van motivar la petició de cessament de Moreno per part dels socialistes valencians, però en la compareixença que el ministre de l'Interior va fer al Congrés el 15 de març, Jorge Fernández Díaz va assegurar que seria "profundament injust traslladar la responsabilitat dels incidents de València al cap policial" i va dir que es mantindria en el seu càrrec.

stats