EGIPTE
Especials 12/04/2012

El Parlament egipci prohibeix la candidatura d'ex alts càrrecs de Mubàrak a les presidencials

La cambra, dominada pels Germans Musulmans, vol evitar així la candidatura de l'exnúmero dos del dictador, Omar Suleiman. Caldrà ara que la junta militar aprovi una mesura molt polèmica que pot escalfar les eleccions

Agències
1 min
Propaganda electoral d'Omar Suleiman al Caire boicotejada. REUTERS

El CaireEl Parlament egipci ha aprovat aquest dijous esmenar una llei perquè se suspenguin els drets polítics dels alts càrrecs de l'antic règim de Hosni Mubàrak, en un pas per frenar les aspiracions presidencials de l'exvicepresident Omar Suleiman, que la setmana passada va anunciar la seva intenció de presentar-se com a candidat.

La mesura espera ara el vistiplau de la junta militar d'Egipte, que governa el país des de la caiguda de l'antic règim. La cambra, dominada pel partit islamista moderat dels Germans Musulmans, vol així que la cúpula militar mostri la seva vinculació amb l'era Mubàrak, si no accepta l'esmena a la llei.

Exempts els ministres de l'antic règim

Segons el text, difós per l'agència oficial Mena, aquesta suspensió afectaria "tot el que va treballar durant els deu anys anteriors a l'11 de febrer de 2011 com a president de la República, vicepresident o primer ministre", entre d'altres càrrecs.

De totes maneres, la llei no inclou antics ministres de la dictadura. Per tant, el candidat liberal Amr Mussa i antic ministre d'Afers Exteriors podrà presentar-se sense problemes.

stats