Bàsquet
Especials 31/07/2012

Pau Gasol i Rudy Fernández lideren la victòria de la selecció espanyola contra Austràlia (70-82)

El combinat espanyol ha tingut alguna dificultat al primer quart i els australians s'han situat per davant, però amb els parcials de 13-23 (al segon quart) i de 0-10 (al tercer) han trencat el partit

L'australià Ingles i Rudy Fernàndez

LondresLa selecció espanyola de bàsquet ha aconseguit el segon triomf als Jocs Olímpics de Londres 2012. Aquesta vegada davant Austràlia, per 70-82, en un partit en què ha tornat a demostrar que disposa de molts recursos i en el qual Pau Gasol i Rudy Fernández han estat els més inspirats en atac.

Sense Joan Carles Navarro, baixa per la fasciïtis plantar al peu esquerre, l'equip espanyol ha tingut alguna dificultat al primer quart, on s'ha trobat amb un marcador en contra de 19-14. Però els de Sergio Scariolo no s'han posat nerviosos i ràpidament han igualat el marcador.

Al segon quart ha passat més o menys el mateix, fins que Gasol i companyia han aconseguit un parcial de 13-23 que permetia a l'equip estatal marxar al descans amb 32-37 a favor. I a la represa, un altre parcial (0-10) distanciava el combinat espanyol al marcador, que obtenia una diferència que acabaria essent insalvable.

Pau Gasol, amb 20 punts, ha estat un malson per a la defensa australiana i la punta de llança d'un atac precís, ordenat, incisiu i letal, en el qual tots han estat a gran nivell, amb passades extra, sense egoismes i generositat. I també Rudy Fernández, que ha clavat dos triples consecutius i una esmaixada, que han donat a l'equip el màxim avantatge, de 24 punts.