Especials 30/08/2012

Paul Ryan promet "un gir radical" a l'economia dels Estats Units si els republicans guanyen

Durant el discurs a la convenció nacional republicana, el candidat conservador a la vicepresidència nord-americana ha criticat durament Obama i ha denunciat la "falta de lideratge" i el "fracàs" de l'actual president

Efe
2 min

TampaEl congressista Paul Ryan ha acceptat la nominaió republicana com a candidat a la vicepresidència dels Estats Units i ha assegurat que ell i Mitt Romney disposen d'un pla per fer fer un gir radical a l'economia del país.

Durant el discurs davant la convenció nacional republicana, Ryan ha promès que ell i Romney estan preparats per governar i resoldran "els problemes econòmics d'aquesta nació". Ryan ha estat molt crític amb el president Barack Obama i ha denunciat la "falta de lideratge" i el "fracàs" de la gestió d'Obama aquests anys.

"Accepto la crida de la meva generació per donar als nostres fills els Estats Units que vam heretar, amb oportunitats per als joves i seguretat per als ancians, i sé que estem preparats", ha començat dient Ryan. Davant els milers de delegats que participaven a la convenció conservadora, el jove congressista per Wisconsin ha assegurat que el tàndem Romney-Ryan enfortirà la classe mitjana si guanya les eleccions presidencials del 6 de novembre. De fet, ha assegurat que "tenim un pla per a una classe mitjana més forta, amb la meta de generar 12 milions de nous llocs de treball en quatre anys".

Segons ell, després de quatre anys de les "voltes", de les "promeses trencades" i dels "fracassos econòmics" d'Obama, els Estats Units necessiten "un gir", i "l'home per fer-ho és el governador Mitt Romney", ha assegurat.

Ryan ha reiterat la promesa republicana d'anul·lar la reforma sanitària que va promulgar Obama el 2010, per considerar que aquesta mesura imposa obligacions, impostos, quotes i multes "que no tenen cabuda en un país lliure".

Paul Ryan, de 42 anys, està considerat un ortodox del rigor fiscal i del control de la despesa, i representa l'aposta de Romney per acontentar els sectors més conservadors del partit i, en particular, el moviment del Tea Party.

Condoleezza Rice i John McCain, altres discursos durant la convenció

La intervenció de Ryan ha estat precedida per oradors de gran pes que han completat el missatge de regeneració econòmica del candidat a vicepresident amb al·lusions a la necessitat de recuperar també el lideratge en assumptes internacionals.

L'exsecretària d'Estat amb el president de George W. Bush, Condoleezza Rice, s'ha endut una de les ovacions de la nit. Rice, que va ser la primera dona afroamericana a dirigir la diplomàcia nord-americana, ha resumit la posició del partit en política exterior dient que "si no liderem nosaltres, ningú ho farà i hi haurà caos".

El senador republicà per Arizona i excandidat presidencial, John McCain, ha afirmat que Mitt Romney representa "la millor esperança" per als Estats Units i també "per al món". El que va ser el rival d'Obama en les anteriors eleccions ha dit que Estats Units "no pot permetre's el luxe d'un segon mandat d'Obama" i ha demanat donar suport a Romney per resguardar "l'excepció americana al món".

stats