eurocopa
Especials 21/06/2012

Portugal i la República Txeca reediten un clàssic modern

Els primers quarts de final de l'Euro2012 enfrontaran les seleccions txeca i portuguesa en una repetició del duel de 1996

Jordi Mestre
2 min
Cristiano Ronaldo, durant el debut de Portugal

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les seleccions de Portugal i la República Txeca s'enfrontaran aquest dijous (20:45h, Telecinco) a l'Estadi Nacional de Varsòvia en el primer partit de quarts de final de l'Eurocopa 2012.

Antecedents

L'any 1993, Txecoslovàquia, que havia sigut una potència futbolística a principis del segle XX, es va escindir en dos països, la República Txeca i Eslovàquia. Des d'aleshores, els txecs han participat a totes les Eurocopes amb bons resultats, incloent un subcampionat el 1996 i un tercer lloc el 2004. Els txecs s'han trobat amb els portuguesos dues vegades: a la fase de grups de l'Euro'08 (1-3 pels lusitans) i als quarts de final de l'Euro'96, amb una victòria txeca per 1-0 gràcies a un gol de Karel Poborsky. L'ànim dels portuguesos serà venjar la derrota de l'equip de Figo i companyia en aquell llunyà 1996 i seguir endavant en el torneig.

República Txeca

Una jornada final tan apassionant com imprevisible al Grup A va veure com Rússia i Polònia quedaven fora de la fase d'eliminatòries, mentre els txecs aconseguien una sorprenent classificació. El gran dubte del combinat que dirigeix Michal Bílek serà la presència de Rosicky, que ja es va perdre el partit decisiu contra Polònia per lesió. La possible baixa del “Petit Mozart” i assegurar suport tàctic al lateral Gebre Selassie, que s'haurà d'enfrontar a Cristiano Ronaldo, són les grans preocupacions del tècnic txec.

Portugal

L'equip que entrena Paulo Bento va derrotar Holanda amb comoditat per assegurar-se el segon lloc del Grup B i deixar els neerlandesos fora del campionat. La bona actuació del col·lectiu portuguès, ajudada per les decebedores prestacions del combinat de Van Marwijk, va omplir de confiança un grup molt qüestionat a l'inici del torneig. Per superar un adversari a priori inferior, els portuguesos confiaran en la solidesa dels centrals, l'oxigen que ofereixen els seus laterals en incorporar-se i la determinació de Nani i Cristiano Ronaldo.

Alineacions probables

TXE: Cech; Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky; Hübschman; Plasil, Kolar, Jiracek, Pilar; i Baros.

POR: Rui Patrício; Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrão; Miguel Veloso, Rául Meireles, Moutinho; Nani, Hélder Postiga i Cristiano Ronaldo.

stats