Eurocopa 2012
Especials 17/06/2012

Portugal confia recuperar Cristiano Ronaldo en el partit decisiu contra Holanda

Els de Paulo Bento necessiten la victòria per ser a quarts de final contra una selecció 'orange' que encara no ha puntuat i necessita un miracle per classificar-se

M. Molina
1 min
Cristiano Ronaldo falla un clar un contra un davant Andersen / GETTY

BarcelonaLa selecció portuguesa es juga aquest diumenge al vespre el ser o no ser als quarts de final de l'Eurocopa. Els homes de Paulo Bento necessiten la victòria –tot i que en funció de la combinació també en tindrien prou amb un empat– contra un equip, Holanda, que encara no ha puntuat i està a un pas de l'eliminació. De fet, els 'orange' necessiten un miracle en forma de carambola per passar.

Tot i això, a Portugal la prèvia del partit té un nom propi: Cristiano Ronaldo. A l'entorn de la selecció hi ha molts dubtes pel rendiment del capità, que encara no ha pogut marcar a la competició. Tanmateix, les crítiques no són pel fet que porti dos partits sense anotar, sinó pels errors davant la porteria. El davanter ha tingut vuit ocasions però no les ha materialitzades. I aquest fet preocupa als seus compatriotes; sobretot pels dos un contra un que va errar davant Dinamarca.

Sigui com sigui, el seleccionador Paulo Bento ha sortit en defensa del seu jugador estrella, i ha volgut qualificar com un fet normal que algú porti dos partits sense veure porteria, per més bon jugador que sigui.

Les combinacions

Portugal tindria gairebé assegurat el passi si guanya, excepte que Alemanya perd contra Dinamarca rebent tres o més gols i per només un de diferència (és a dir victòria danesa per 3-2, 4-3, 5-4... que significaria la classificació de tots dos).

Pel que fa a Holanda, la selecció necessita guanyar els portuguesos per dos o més gols; i després esperar que Alemanya derroti Dinamarca.

stats