SOCIETAT
Especials 29/03/2012

Puig diu que els violents han començat abans i estan més ben preparats que en altres vagues

El conseller d'Interior demana als manifestants que no caiguin en "les provocacions" dels violents i que ells mateixos els aïllin

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat aquest matí que els violents han començar abans i estan més ben preparats que en altres vagues. En la primera compareixença davant els mitjans per explicar com es desenvolupa el dia, Puig ha destacat que els serveis mínims de transports han funcionat "raonablement bé".

Ha destacat que la policia catalana identificarà i detindrà tots aquells que intentin aprofitar les manifestacions per dur a terme actes violents i ha recordat que la vaga és un dret i no un deure. "Qui no la vulgui fer ha de poder anar a treballar sense cap impediment", ha dit. També ha demanat als manifestants que no caiguin en "les provocacions" dels violents i que ells mateixos els aïllin. Ha assegurat que Interior té informacions que apunten que hi ha diversos grups preparant-se per cometre actes vandàlics durant el dia d'avui.

De moment s'han produït, des de mitjanit, tres detencions, a Sabadell, Mataró i Tarragona, per actes vandàlics, com destrosses a una seu del PP. Un agent dels Mossos que es dirigia a treballar i un vigilant de la Universitat de Barcelona han estat agredits.

Els serveis dels hospitals funcionen amb normalitat, i només hi ha un piquet informatiu a l'Hospital Vall d'Hebron. Encara no es tenen dades de les escoles.

El 112 ha rebut 308 trucades per 218 incidents de petits aldarulls, que s'han anat solucionant durant el matí.

Puig també ha recordat que l'entorn i l'escenari d'aquesta vaga general són molt diferents dels anteriors, ja que la situació econòmica és molt greu i la vaga va "més enllà d'una expressió en contra d'una decisió política". També considera que aquesta vaga és un "entrenament" per a la vaga a nivell mundial preparada per al proper 15 de maig, i no descarta que puguin haver arribat persones d'altres països.

stats