RÚSSIA
Especials 24/02/2012

Putin eclipsa les campanyes electorals dels seus opositors

El primer ministre rus, amb un ampli avantatge, evita la publicitat després d'escenificar la seva força electoral en un bany de masses a Moscou

Bricio Segovia
1 min

MoscouEl primer ministre rus, Vladímir Putin, ho té tot de cara per guanyar les presidencials. En una demostració de força electoral dijous va congregar més de 130.000 simpatitzants en el primer míting de campanya. Però més enllà dels actes de campanya, Putin no ha optat per fer publicitat. Ivan Zassurski, professor de periodisme a la Universitat Estatal del Moscou, considera que durant la campanya l'exagent del KGB es pot permetre no participar en la propaganda electoral perquè ha és el primer ministre.

Destaca però, l'excentricitat d'algunes campanyes de els candidats amb poques alternatives reals. El nacionalista Vladímir Jirinovski en protagonista la més escandalosa. Al seu anunci televisiu fueteja un ase mentre crida: "Aquest desgraciat ruc és un símbol del nostre país". En altres països l'anunci hauria estat retirat per la pressió de les protectores d'animals, però a Rússia tothom li riu la gràcia perquè és conegut per les seves excentricitats.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA premium.

stats