Rússia
Especials 07/05/2012

Putin, investit president d'una Rússia dividida

Vladímir Putin ha estat investit oficialment president rus en una cerimònia a la capital, després de quatre anys com a primer ministre

Reuters
1 min
Vladímir Putin marxa de la seu del govern federal abans d'assistir a la seva cerimònia d'investidura. / YANA LAPIKOVA / RIA NOVOSTI / REUTERS

MoscouVladímir Putin ha estat investit president de Rússia en una fastuosa cerimònia al Kremlin aquest dilluns al matí. Inicia un mandat de sis anys en què afrontarà una dissensió creixent, problemes econòmics i rivalitats polítiques amargues.

L'exespia del KGB ha jurat el càrrec amb la mà damunt la Constitució russa en una cerimònia, a la qual han assistit uns 2.000 dignataris, abans de ser beneït pel cap de l'Església ortodoxa russa. L'acte ha tingut lloc a la sala de Sant Andreu, que abans acollia el tron i ara és plena de canelobres lluents i voltes gòtiques.

"Faré tot el que pugui per justificar la fe de milions dels nostres ciutadans. Considero que servir la meva pàtria i el nostre poble és el significat de la meva vida sencera i la meva obligació", ha afirmat en un breu discurs.

Tot i que Putin ha estat el líder suprem de Rússia els últims quatre anys com a primer ministre, ara torna a agafar les regnes formals del poder que va cedir al seu aliat Dmitri Medvédev el 2008 després de vuit anys a la presidència. Putin va guanyar el tercer mandat com a president en unes eleccions controvertides celebrades al març.

El mandatari torna amb l'autoritat debilitada per mesos de protestes que han polaritzat Rússia. Ara té el repte de reafirmar-se en el poder o afrontar el risc de ser deixat de banda per les poderoses elits polítiques i econòmiques, el suport de les quals li és vital.

stats