Rússia
Especials 23/02/2012

Un míting electoral de Putin es converteix en un bany de masses

El primer ministre rus i candidat a les presidencials, Vladímir Putin, ha apel·lat al patriotisme per guanyar les eleccions en un míting que ha aplegat 130.000 persones

Efe
1 min
Participants del míting massiu per donar suport a l'actual primer ministre rus, Vladímir Putin. / SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

MoscouUnes 130.000 persones han assistit aquest dijous a un míting electoral a favor del candidat oficialista a la presidència russa, Vladímir Putin, a l'estadi olímpic Luzhinikí, a falta de deu dies per les eleccions del 4 de març.

El nombre d'assistents al míting ha superat les expectatives dels organitzadors, que esperaven unes cent mil persones, per la qual cosa molts no han pogut accedir a l'estadi i veure en directe les intervencions. A més, unes 30.000 persones han participat en una marxa que ha transcorregut durant tres quilòmetres a la vora del riu Moskva. La gran afluència de persones ha col·lapsat diverses estacions del metro moscovita.

"Putin, el nostre president", resava una de les pancartes que duien els partidaris del primer ministre rus, el gran favorit a la victòria en les eleccions presidencials del 4 de març.

Putin, que no havia participat durant la campanya a cap míting multitudinari, s'ha fet veure a l'acte. "Guanyarem?", ha preguntat als presents. "Sí", ha respost la massa a l'uníson. El primer ministre ha apel·lat al patriotisme: "No permetrem que ningú es fiqui en els nostres assumptes i que ens imposi la seva voluntat, perquè nosaltres tenim una voluntat que ens ha dut sempre a la victòria".

Segons l'últim sondeig del Centre d'Estudi de l'Opinió Pública, Putin guanyaria les eleccions presidencials en la primera volta amb el 58,6% dels vots. L'oposició no parlamentària ha advertit que si en les presidencials es repeteix el frau de les legislatives del desembre, llançarà una campanya de desobediència civil amb protestes indefinides.

stats