Especials 30/09/2011

Campanya catalana per l'alliberament de la psiquiatra siriana Rafah Nached

El Parlament Europeu va demanar aquest dijous la posada en llibertat de la reconeguda psicoanalista. El règim d'Al-Assad la va detenir el 10 de setembre passat

Ara/afp
1 min

BarcelonaUn grup de psicoanalistes de Barcelona està fent campanya per l'alliberament de la psiquiatra siriana Rafah Nached, de 66 anys, detinguda el 10 de setembre a Damasc pel règim de Baixar al-Assad quan es disposava a agafar un avió per viatjar a París per visitar la seva filla, que era a punt de donar a llum. “Rafah és innocent de tot el que sospiten d'ella. Els psicoanalistes de tot el món es mobilitzen en la seva defensa”, diuen en un comunicat els responsables de la campanya catalana.

A França, on la Rafah va estudiar, el fundador de l’Associació Mundial de Psicoanàlisi, Jacques-Alain Miller, està mobilitzant la comunitat científica per demanar l'alliberament de la reconeguda psiquiatra.

Aquest dijous, el Parlament Europeu (PE) va demanar la posada en llibertat immediata de Rafah Nached, així com de “tots els presoners detinguts de manera arbitrària”, informa l'agència AFP. El Parament Europeu va dir que la detenció de la psicoanalista és “inadmissible” i va alertar que no se sap on està retinguda i que la seva salut “podria deteriorar-se” aquestes últimes setmanes, ja que Rafah té problemes de salut.

Rafah Nached, llicenciada en Psicologia Clínica a la Universitat de París, va ser la primera dona que va exercir la psicoanàlisi a la capital de Síria, Damasc. Nached havia organitzat uns cursos a Damasc per ajudar els sirians a superar la por que pateixen des que al març va començar la revolta al país i la consegüent repressió del règim, que ha causat fins ara més de 2.700 morts.

stats