Especials 11/05/2012

Rebekah Brooks detalla l'estreta relació que mantenia amb David Cameron

L'exdirectora de 'News of the World' admet haver intercanviat missatges i compartit sopars amb el 'premier' davant de la comissió Leveson

Efe
2 min

LondresRebekah Brooks, exconsellera delegada de News International (NI), ha detallat aquest divendres la seva estreta relació amb destacats polítics del Regne Unit, inclòs el primer ministre, David Cameron, a qui ha qualificat d'"amic".

Brooks, que va dimitir el juliol de 2011 del seu càrrec al capdavant de NI, el grup de mitjans de comunicació pertanyent a Rupert Murdoch, ha prestat declaració durant una maratoniana sessió de cinc hores davant la comissió Leveson, que analitza l'ètica de la premsa arran de l'escàndol de les escoltes il·legals del diari 'News of the World' ('Now'), que ella va dirigir.

La declaració s'ha centrat en les seves relacions amb el poder i només ha tocat tangencialment l'escàndol de les punxades telefòniques, ja que ara mateix hi ha una investigació policial per la qual Brooks va ser detinguda en dues ocasions per ser interrogada.

Sobre els contactes amb Cameron, l'exconsellera delegada de NI ha negat que arribessin a intercanviar missatges fins a dotze vegades al dia com es va publicar, si bé ha admès que van ser regulars a principis de 2010, durant la campanya electoral per a les eleccions generals de maig d'aquest any.

Preguntada sobre com signava el 'premier' els seus missatges de text de mòbil, Brooks ha dit: "Signava generalment DC (David Cameron). De vegades podia signar 'lol', per 'amb molt d'afecte' ('lots of love'), fins que jo li vaig dir que això volia dir 'riure a riallades' ('laugh out loud')", ha dit.

A més, la periodista ha admès haver rebut de manera "indirecta" un missatge de Cameron quan va dimitir com a consellera delegada de la branca britànica de l'imperi de Murdoch pel cas de les escoltes en què Cameron li demanava que mantingués l'ànim.

La famosa periodista, considerada la mà dreta del magnat de la premsa Rupert Murdoch, ha assegurat que va rebre missatges similars dels ministeris britànics d'Economia, Exteriors i Interior.

Després de ser preguntada sobre de quins altres polítics va rebre suport, Brooks ha dit que li van arribar missatges de l'exprimer ministre laborista Tony Blair, però no del successor d'aquest, Gordon Brown.

Els estrets i fluids contactes de la poderosa periodista i els polítics britànics es van posar de manifest quan Brooks va revelar que es va reunir amb Blair en 30 ocasions entre 1998 i 2007, reunions que van incloure tres sopars tots dos sols.

Amb Cameron es va reunir un cop per dinar i quatre per sopar després de les eleccions de 2010, inclòs un sopar de Nadal a casa de Brooks el 23 de desembre d'aquest any.

stats