Música
Especials 08/07/2011

El Rebrot celebra el seu 10è aniversari amb Obrint Pas i La Gossa Sorda com a grups destacats

L'organització Maulets afirma que l'objectiu és "combinar la gresca i la lluita, perquè el Rebrot no són només concerts"

Acn
2 min
Obrint Pas

BergaBerga acollirà del 14 al 17 de juliol el Rebrot, l'Aplec de Joves dels Països Catalans, que enguany arriba a la desena edició. Un desè aniversari que l'organització del Rebrot ha volgut celebrar programant un calendari farcit d'activitats i concerts.

Com cada any, la trobada es fa coincidir amb la celebració de l'Aplec del Pi de les Tres Branques el tercer diumenge de juliol. Obrint Pas, La Gossa Sorda, El Belda i el conjunt Badabadoc i Titot i David Rosell són els grups més destacats de la programació del Rebrot, que com cada any inclou xerrades, actes polítics, tallers i també un certamen literari i un concurs musical per a grups novells.

Oferir alternatives a l'oci "passivitzador" i promoure la participació del jovent, així com actuar com a punt de trobada per a joves d'arreu dels Països Catalans, són els objectius de l'Aplec de Joves que organitza cada any de forma gratuïta l'organització juvenil independentista Maulets. D'aquesta manera, no es programen només actuacions musicals sinó també activitats "més properes, participatives i reivindicatives".

En aquest sentit, s'han organitzat caminades, unes olimpíades populars, un concurs de ratafia, un torneig de futbol, una cercavila, cant improvisat... però també tota manera de tallers -de ràdio, cooperativisme, de bricolatge sexual- i xerrades -antipatriarcal, immigració, alliberament nacional i social. A més, l'aplec també comptarà amb una nova edició del Certamen Jove de Literatura Social dels Països Catalans i de l'Esclat, el 9è concurs de grups de música jove.

"El Rebrot no només són concerts"

"Combinar la gresca i la lluita, perquè el Rebrot no són només concerts". Des de l'organització insisteixen que el Rebrot no és només un festival amb ofertes d'oci i lleure, sinó "un punt de confluencia i d'intercanvi per tal de construir l'independentisme des de les lluites arrelades al territori". Un aplec que amb l'objectiu de "revitalitzar" l'Aplec del Pi de les Tres Branques se celebra anualment el tercer cap de setmana de juliol.

Obrint Pas, entre els grups més destacats

Són molts els grups que de dijous a dissabte passaran pel Rebrot. D'entre els més destacats hi ha el grup valencià Obrint Pas, que presentarà el seu nou disc Coratge i els també valencians La Gossa Sorda amb el seu darrer disc L'últim heretge. D'altres artistes que passaran per l'escenari de l'Aplec són Titot i David Rosell, At Versaris, Pepet i Marieta, El Belda i el conjunt Badabadoc, Antídot o Les Absentes.

stats