eurocopa
Especials 11/06/2012

La República Txeca busca una doble revenja davant Grècia

La selecció txeca, àmpliament derrotada davant Rússia, intentarà recuperar terreny al Grup A i venjar el triomf grec a l'Eurocopa del 2004

Jordi Mestre
2 min
Salpingidis celebra el gol que va anotar davant Polònia en el partit inaugural.

BarcelonaEls combinats nacionals de Grècia i la República Txeca intentaran aquest dimarts (18.00 h, Cuatro) aconseguir la seva primera victòria a l'Eurocopa en el segon partit del Grup A. Assolir els tres punts és un imperatiu per a ambdues seleccions si volen mantenir l'esperança de classificar-se per als quarts de final.

Antecedents

L'últim partit que va enfrontar grecs i txecs es va produir a les semifinals de l'Euro 2004. La República Txeca, que comptava amb una plantilla àmplia, variada i de qualitat, es va veure superada per una Grècia rocosa i competitiva. Els hel·lens acabarien donant la sorpresa guanyant el torneig davant els amfitrions, Portugal.

Grècia

El combinat grec, dirigit paradoxalment per un portuguès, Fernando Santos, no podrà comptar amb el central Avraam Papadopoulos (Olympiakòs), baixa per lesió, ni amb Papasthopoulos (Werder Bremen), sancionat. Reconstruir la línia defensiva i deixar la porta a zero serà clau en un equip que, tot i haver canviat d'estil sota la direcció de Santos, encara recorda que l'èxit del 2004 es va basar en una defensa impenetrable: de fet, els grecs han arribat a l'Eurocopa concedint només cinc gols durant la fase de classificació.

República Txeca

La dolorosa derrota davant Rússia va mostrar les debilitats d'una selecció txeca en hores baixes: de la gran selecció del 2004 a penes en queden Rosicky (Arsenal) i l'erràtic Baros (Galatasaray). Tot i el mal resultat en el primer partit, el defensa Hubnik (Hertha) ha recordat que l'equip txec ja va passar un moment complicat en el 'play-off' davant Montenegro: "L'experiència ens ajudarà a superar la pressió", ha declarat. Michal Bílek, l'entrenador txec, podria reubicar Kadlec (Bayer Leverkusen) i treure Limbersky (Viktoria Plzen) per augmentar la consistència de la línia defensiva de l'equip.

Alineacions probables

GRE: Chalkias; K. Papadopoulos, Katsouranis, Torosidis, Holebas; Maniatis, Karagounis, Fotakis; Fortounis, Salpingidis i Samaras.

TXE: Cech; Limbersky, Kadlec, Hubnik, Selassie; Jiracek, Plasil; Pilar, Rosicky, Recek; Baros.

stats