Especials 25/05/2012

Ricardo Costa: "Amb la meva declaració he contribuït a demostrar la innocència del PP i que els seus comptes són clars"

L'exsecretari general del PP valencià declara per la causa del presumpte finançament irregular del partit. Assenyala que "tot està correcte" i que el procés "s'ha d'arxivar al més aviat possible"

Acn
2 min
L'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, aquest divendres arribant al TSJ per declarar en la causa del presumpte finançament irregular del partit.

ValènciaL'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa s'ha mostrat "satisfet" després de declarar aquest divendres com a imputat en el procés que investiga un presumpte finançament irregular de la formació. Costa ha assegurat als mitjans a la sortida del TSJ valencià que amb la seva declaració ha demostrat "la innocència del PP i que els seus comptes estan clars". La seva declaració ha durat gairebé quatre hores.

A la sortida ha reiterat que "al PP està tot correcte" i ha demanat l'arxivament del procés "al més aviat possible". Ricardo Costa ha sigut interrogat per un presumpte delicte electoral en les eleccions valencianes de 2007 i falsedat documental en les generals de l'any 2008. L'exsecretari general dels populars valencians ha arribat al Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, a dos quarts de deu del matí per iniciar una declaració que estava prevista per a les deu. Costa ha arribat acompanyat del seu advocat i ha evitat fer declaracions als mitjans de comunicació.

L'actual diputat popular tornava al Palau de Justícia després que el passat gener fos absolt per un jurat popular en l'anomenada causa dels vestits, juntament amb l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps.

La compareixença de Ricardo Costa tanca una setmana de declaracions judicials en què el jutge instructor, José Ceres, ha interrogat, entre altres, l'extresorer del PP estatal Luis Bárcenas, l'extresorera del PP valencià Yolanda García i l'exvicesecretari general dels populars valencians David Serra. Entre altres imputats, encara han de ser interrogats l'exvicepresident del govern valencià Vicente Rambla i l'exconsellera de Turisme Angélica Such.

El magistrat ha separat la causa general del 'finançament' en tres peces. La primera investiga el presumpte finançament irregular del PP valencià, la segona s'ocupa d'un possible delicte electoral i la tercera, de la presumpta contractació irregular de l'empresa Orange Market –que formava part de l'entramat Gürtel– per a la fira de turisme Fitur.

Per aquesta darrera, també han passat pel TSJ valencià els presumptes caps de l'entramat Gürtel: Pablo Crespo, Fernando Correa i Álvaro Pérez, conegut com el Bigotes.

stats