Tour de França
Especials 19/07/2011

Risc de nevades al cim del Galibier

L'agència Météo France preveu nevades de fins a 10 cm. per sobre els 2.000 metres per dimarts i dimecres; i no descarten que també n'hi hagi dijous, dia de l'etapa

Redacció
1 min

BarcelonaEl cim del Galibier, que amb els seus 2.645 metres d'altura es convertirà aquest dijous en el sostre de la centenària història del Tour de França, pot rebre els ciclistes amb neu, segons les previsions meteorològiques.

En els últims dies ja s'han produït algunes nevades a la zona, i l'agència Météo France preveu nevades de fins a deu centímetres per sobre els dos mil metres tant per aquest dimarts com per dimecres. Les previsions pel dijous, en canvi, no són tan clares. Però els meteoròlegs no descarten que hi hagi neu al cim del mític port de muntanya.

El Galibier ha estat el port que més vegades ha pujat la ronda francesa, tot i que encara mai havia estat final d'etapa.

El seu primer ascens es va produir ara fa cent anys, i els organitzadors han volgut homenatjar el cim, que es tornarà a escalar -per la part més dura- el proper divendres, de camí cap a la meta de l'Alpe d'Huez.

stats