POLÍTICA
Especials 22/03/2012

Rita Barberá tampoc vol Camps de president

L'alcaldessa de València deixa sol l'expresident i diu que en política pot continuar “si vol i troba lloc”

Salva Almenar
2 min

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, és l'única que ahir es va atrevir a parlar en públic del futur polític de l'expresident valencià, malgrat que les seves declaracions són les mateixes que la resta de companys fan en privat. "El seu temps com a president de la Generalitat Valenciana ha passat", va assenyalar Barberá quan li van preguntar per l'entrevista concedida per Francisco Camps a la revista 'Telva'. I com si d'una picada d'ullet a les fotos preses a l'Albufera es tractés, Barberá va utilitzar una metàfora per dir que el futur immediat de Camps no passa, en cap cas, per tornar al govern valencià: "Les aigües dels rius no tornen enrere, poden regar camps nous però no els d'abans".

Aquestes paraules de Barberá eren les més buscades des que dimecres es fes pública l'entrevista. De la mà de l'alcaldessa, Camps va entrar en política l'any 1991 i des de llavors ha estat la seva principal valedora. A més, encara que no ocupi un càrrec orgànic en el partit, les seves paraules mai passen desapercebudes. Justament per això, cal pensar que si Camps decidís finalment tornar a la primera línia de política hauria de fer-ho fora de València atès que el seu partit ha tancat files entorn del nou president, Alberto Fabra. La mateixa Barberá va parlar sobre el futur de Camps dient que pot continuar en política "si ell vol i troba el lloc".

Sembla que de moment aquest lloc no l'ha trobat. Des que el passat 20 de juliol va dimitir del càrrec de president de la Generalitat, Francisco Camps solament ha acudit a un ple del Parlament valencià, on segueix tenint el seu escó. Les informacions que procedeixen de l'entorn de l'expresident apunten que per a Camps aquesta sortida política, la d'ocupar un lloc de diputat ras, seria insuficient tenint en compte el sacrifici que va oferir a Rajoy amb la seva dimissió per no entorpir el seu camí cap a la Moncloa.

A més, l'entrevista de Francisco Camps a 'Telva' podria haver produït l'efecte contrari a l'esperat. Lluny de fer-se de nou un lloc al partit, els populars s'han decantat per qui ha de guiar el rumb del PP valencià d'aquí endavant. I és que saben que per Rajoy, Fabra és l'home indicat, i fer costat en aquest moment a Camps podria significar quedar-se fora de la foto en el congrés que han de celebrar al mes de maig.

Camps podria tornar a la banqueta

L'expresident podria tornar a declarar davant d'un jutge si el recurs de cassació que ahir van fer efectiu els socialistes valencians al Tribunal Suprem contra la sentència absolutòria de Francisco Camps per l'anomenat "cas dels vestits" prosperés. Segons va assenyalar el PSPV en un comunicat, "creuen en l'acolliment favorable" del recurs, atès que existeix "una prova documental suficient perquè quedi demostrat que s'ha produït el delicte de suborn passiu impropi". Pel diputat Ángel Luna, un altre dels motius pels quals els socialistes han decidit presentar el recurs és perquè creuen provat que el jurat "va actuar de manera arbitrària, en considerar com a provats fets que no poden considerar-s'hi i sense motivar les decisions que va adoptar".

stats