Especials 17/07/2012

Rita Barberá nega que Urdangarin li oferira els seus serveis per organitzar uns Jocs de la Joventut

L'alcaldessa de València confirma que va existir la possibilitat d'organitzar aquest esdeveniment però nega les converses amb el duc de Palma

Efe
2 min

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha afirmat hui que Iñaki Urdangarín mai li va oferir els seus serveis per contribuir a que la ciutat acollira uns Jocs Olímpics de la Joventut. Segons les declaracions de la setmana passada a València pel cas Nóos, l'alcaldessa, membres del govern valencià i el duc de Palma s'haurien reunit per estudiar la possibilitat de presentar la candidatura de la ciutat a aquest esdeveniment esportiu.

Arran les declaracions de diversos testimonis, el jutge que instrueix el cas, José Castro, ha decidit sol·licitar a l'alcaldessa la seua agenda del mes de març de 2008 per comprovar si va esmorzar amb Urdangarin. Aquest matí la pròpia Barberá ha reconegut a preguntes dels periodistes que aquell dinar es va produir, però ha destacat que de moment "menjar amb algú no és delicte ni passa res".

"D'aquells Jocs Olímpics de la Joventut jo he parlat exclusivament amb qui havia de parlar, que és amb Jacques Rogge, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), i amb Alejandro Blanco, que és el president del Comitè Olímpic Español (COE)", ha explicat i ha puntualitzat que la resta "poden ser converses socials o no socials".

Ha explicat que va ser el propi Rogge el que li va plantejar la possibilitat que València fóra seu d'aquests jocs en 2014, "en un sopar en la qual no estava el senyor Urdangarin", al novembre de 2007, en un moment en què València estava en el seu moment de "màxim prestigi internacional".

L'alcaldessa ha indicat que finalment no es va presentar la candidatura perquè en aquell moment València era subseu de vela de la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics, i no es podia "estar ficat en tot perquè no tenia sentit".

Barberá, que ha oferit tota la seua col·laboració i la de l'Ajuntament amb la justícia, ha justificat la seua reunió amb Urdangarin al·legant que una de les labors "més importants" d'un alcalde és "representar i escoltar projectes", com va fer en aquell dinar de març de 2008.

stats