Especials 18/09/2012

El vídeo d'un Romney incendiari contra els votants d'Obama i Palestina arruïna la campanya republicana

La revista liberal 'Mother Jones' revela unes declaracions del candidat republicà a la Casa Blanca gravades amb càmera oculta en què opina que els electors demòcrates "depenen de l'Estat" i "es fan les víctimes". També diu que als palestins "no els interessa" la pau

Ara
1 min

BarcelonaDos vídeos difosos per la revista liberal 'Mother Jones' han posat en entredit el candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney. Gravades amb càmera oculta durant un sopar amb donants del partit, les imatges revelen un Romney incendiari contra els votants demòcrates i els palestins. La revista ha penjat primer al seu web un vídeo en què l'exgovernador de Massachusetts opinava que els electors del president demòcrata a la reelecció, Barack Obama, "depenen de l'Estat" i "es fan les víctimes", i més tard una nova entrega en què afirmava que els palestins "no tenen cap interès a aconseguir la pau, i el camí cap a la pau [al Pròxim Orient] és gairebé impensable".

'Mother Jones' ha indicat que la gravació correspon a un sopar per recollir fons celebrat el 17 de maig a Boca Ratón (Florida) i on els comensals van pagar 50.000 dòlars per cobert.

Atacs a Palestina

"Veig els palestins com si no volguessin la pau de cap manera, per raons polítiques, compromesos amb la destrucció i l'eliminació d'Israel", diu Romney en el segon vídeo difós per la plana web. Si ell fos president, continua, el que faria en relació amb el conflicte entre palestins i Israel és "fer que les coses continuïn de la millor manera possible". "Un espera que hi hagi cert grau d'estabilitat però reconeix que aquest seguirà sent un problema no resolt", ha continuat. "El que es fa és xutar la pilota cap endavant del camp esperant que, en última instància, d'alguna manera, alguna cosa passi i es resolgui", concloïa l'exgovernador de Massachusetts segons el vídeo.

stats