RÚSSIA
Especials 20/02/2012

Medvédev es reuneix amb els líders de l'oposició anti-Putin

En un fet inèdit, el president rus s'ha trobat amb els organitzadors de les manifestacions en contra del frau electoral en les passades legislatives. "El nostre sistema polític està lluny de ser l'ideal", ha reconegut Medvédev

Afp
2 min

MoscouEl president rus, Dmitri Medvédev, s'ha reunit aquest dilluns amb els líders de l'oposició russa per discutir les reformes polítiques després de les manifestacions sense precedents al país. En un fet inèdit, el líder rus s'ha trobat amb els activistes, a només dues setmanes vista de la primera volta de les eleccions presidencials el 4 de març, en què el líder de Rússia Unida, Vladímir Putin, és el favorit.

"El nostre sistema polític està lluny de ser l'ideal", ha declarat Medvédev en l'inici de la reunió. "Aquí hi ha get amb opinions polítiques molt diverses, i això és bo perquè ens ajudarà a determinar com s'ha de desenvolupar el nostre sistema polític", ha afegit durant la trobada, que ha estat la residència presidencial de Gorgi, en un suburbi de Moscou.

La resta de la reunió, que s'ha fet a porta tancada sense la presència de periodistes, ha estat liderada pels membres de l'oposició que no es presenten a les presidencials, que han reivindicat l'alliberament de presos polítics.

"No hem fet avenços especials, però hem estat capaços de discutir temes importants", ha dit Boris Nemtsov, que ha afegit a l'agència de notícies Interfax que li han lliurat al president rus un llistat de 37 persones considerades per l'oposició presos polítics.

Putin no necessitarà una segona volta

L'actual primer ministre rus, Vladímir Putin, ha vist des del desembre com l'oposició sortia el carrer contra les polítiques de Rússia Unida en unes manifestacions sense precedents. Tot i això, espera poder evitar la segona volta en les eleccions presidencials del 4 de març. Segons una enquesta publicada aquest dilluns per una agència estatal russa, Putin passarà la primera volta sense problemes, amb més de la meitat dels vots.

El Public Opinion Research Center ha donat a conèixer que, segons els seus sondejos, Putin passarà amb el 58,6% dels vots.

stats