eurocopa
Especials 11/06/2012

Rússia vol confirmar el seu domini al Grup A davant Polònia

Els polonesos, que no van passar de l'empat en el partit inaugural del torneig, intentaran frenar una selecció russa, que arriba amb plena confiança en les seves possibilitats en un partit marcat per les polèmiques extraesportives

Jordi Mestre
2 min
Alan Dzagoev i Roman Pavlyutxenko celebren un gol en el partit contra la República Txeca

BarcelonaLes seleccions de Polònia i Rússia s'enfronten aquest dimarts (20.45h, Telecinco) en el partit corresponent a la segona jornada del Grup B. La forta càrrega política que implica aquest partit ha posat en alerta màxima les autoritats poloneses, especialment després dels incidents que van protagonitzar alguns aficionats russos en el partit contra la República Txeca.

Antecedents

En els partits de la primera jornada, els russos van superar amb comoditat a la selecció txeca (4-1), mentre els polonesos van empatar en el matx inaugural contra Grècia (1-1). Els últims enfrontaments entre ambdues seleccions en competicions oficials es remunten al 1983: l'antiga URSS va jugar amb Polònia dos partits classificatoris per a l'Euro 1984, saldats amb una victòria soviètica (2-0) i un empat (1-1). S'espera un partit molt tens a causa de la rivalitat històrica entre Polònia i Rússia, tot i que les Federacions i els governs d'ambdós països han fet el possible per refredar l'ambient.

Polònia

L'equip que dirigeix Franciszek Smuda estarà obligat a treure un resultat positiu si vol mantenir les opcions de passar a la següent ronda. El bon rendiment dels primers minuts contra Grècia és el referent a reeditar davant els russos: la banda dreta, formada pels jugadors del Borussia Dortmund Lewandowski, Blaszczykowski i Piszczek, serà la gran arma del combinat polonès. En defensa, la prioritat de l'equip de Smuda serà evitar que Arxavin (Arsenal, ara al Zenit en règim de cessió) i Dzagoev (CSKA) s'associïn amb els puntes: reduir al mínim els perills del contracop rus serà primordial per aconseguir un bon resultat.

Rússia

Ni els pronòstics més optimistes comptaven amb un inici tan fulgurant del bloc que entrena l'holandès Dick Advocaat com el que es va produir davant la República Txeca el passat divendres. L'únic dubte és la sortida a l'onze inicial de Kerzhakov (Zenit), tan actiu com desencertat de cara a porteria en el primer partit: Pavlyuchenko (Tottenham) podria substituir-lo de sortida. Aconseguir el liderat del grup és una prioritat per als russos, ja que en uns hipotètics quarts de final es trobarien amb els equips del "grup de la mort" (Alemanya, Holanda, Portugal i Dinamarca).

Alineacions probables

POL: Tyton; Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch; Murawski, Polanski; Blaszczykowski, Obraniak, Rybus; Lewandowski.

RUS: Malaféev; Anyukov, Ignashévitx, Berezutsky, Zhirkov; Xirókov, Denísov, Ziryánov; Dzagóev, Arxavin i Kerzhakov/Pavlyutxenko.

stats