ARA ENS EN SORTIM
Especials 30/05/2012

"El Camí de Sant Jaume m'ha donat vida"

Abans del trasplantament de ronyó, el Jordi Ruich no podia caminar gaire perquè es cansava. Ara està fent l'última etapa del Camí de Sant Jaume. 354 quilòmetres. És el seu tercer intent. "Si et dónes per vençut, segur que no l'acabes". I ell és dels que no tiren la tovallola

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl Jordi Ruich ja ha fet dues etapes del Camí de Sant Jaume i només li queda per fer l'última. Serà el seu tercer intent perquè les dues anteriors vegades va haver de tornar abans d'hora. "Em vaig dir que l'acabaria però no com un repte sinó com una satisfacció personal". Preparant el camí ha après que "tot el que realment necessites per anar per la vida et cap en una motxilla". A la seva, hi ha una ampolla d'aigua, mudes de roba, pocs diners –"perquè la gent t'acull i t'ofereix menjar"– i les deu pastilles diàries que ha de prendre per evitar que el seu cos rebutgi el ronyó que li van trasplantar fa 12 anys.

Des dels 28 anys, el Jordi pateix una malaltia congènita: poliquistosi renal. Ha viscut 5 anys sense ronyons i fent diàlisi. Va ser, precisament, en una sessió de diàlisi que es va proposar fer un dia el Camí de Sant Jaume. A hores d'ara el Jordi camina per terres gallegues.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats