Societat
Especials 28/12/2011

Sanitat mantindrà la prohibició total de fumar als locals públics

En el primer any d'aplicació de la llei anti-tabac, han baixat un 16% les vendes de cigarretes i més de 55.000 catalans han deixat de fumar

Sònia Sánchez / Maria Ortega
1 min
CONDEMNATS A LA TERRASSA  La prohibició de fumar als locals públics ha fet augmentar un 60% el nombre de terrasses als bars de Barcelona.

BarcelonaEl ministeri de Sanitat va assegurar ahir que no pensa fer marxa enrere en la prohibició total de fumar als espais públics tancats, que va entrar en vigor el passat 2 de gener de 2011. En el seu primer any d'aplicació, la llei anti-tabac ha reduit un 16,4% les vendes de cigarretes a Catalunya (un 17% a tot l'Estat) i ha propiciat que més de 55.000 catalans deixin de fumar, segons dades del Departament de Salut.

Però els sectors de l'hostaleria i la restauració segueixen sent molt crítics amb la norma, que asseguren que ha perjudicat al 80% dels empresaris d'aquest àmbit. Les denúncies per soroll al carrer han crescut un 30% a tot Catalunya i les vendes d'estufes d'exterior han tornat a crèixer aquest hivern en un 15%.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats