Especials 07/05/2012

'Calatrava te la clava': una web denuncia els tripijocs de l'arquitecte amb els governs del PP

El portal, una iniciativa d'Esquerra Unida del País Valencià, denuncia que la Ciutat de les Arts i de les Ciències, una de les obres més emblemàtiques de l'arquitecte valencià, ha costat més de 1.100 milions d'euros. L'obra, que no està acabada, presenta diversos problemes de funcionament

Ara
1 min
La pàgina web 'Calatrava te la clava'

BarcelonaEsquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha llançat una campanya per denunciar l'elevat preu que els governs del PP han pagat a l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, responsable d'alguns dels projectes més ostentosos construïts a la ciutat de València.

La pàgina web 'Calatrava te la clava' denuncia que l'arquitecte ha cobrat aproximadament 100 milions d'euros de la Generalitat Valenciana "sense facturar IVA ni pagar els impostos corresponents". EUPV assegura que els contractes li van ser concedits a través de "procediments negociats" i "establint com a honoraris un percentatge sobre el cost final de cada projecte que es va duplicar o es va triplicar respecte el pressupost inicial".

EUPV també denuncia que la Ciutat de les Arts i de les Ciències, una de les obres més emblemàtiques de l'arquitecte valencià establert a Suïssa, ha costat més de 1.100 milions d'euros. L'obra, que no està acabada, presenta diversos problemes de funcionament.

Els impulsors de la pàgina web, que també han llançat l'etiqueta a Twitter #calatravatelaclava, lamenten que els governs del PP hagin negat durant anys la informació relativa als contractes i als pagaments realitzats a Calatrava.

A través del web, Esquerra Unida cita altres projectes de l'arquitecte al País Valencià i a altres punts del territori espanyol que s'han quedat a mig construir o que, fins i tot, no han ni passat de la maqueta, com ara l'Àgora o el Centre de Convencions, entre d'altres.

stats