França
Especials 15/04/2012

Sarkozy exigeix al Banc Central Europeu que doni suport al creixement de l'eurozona

El president francès ha assegurat que si renova el seu mandat obrirà el debat sobre el paper de la institució en la crisi. Els principals candidats per a les presidencials franceses, Nicolas Sarkozy i François Hollande, han celebrat dos mítings multitudinaris a una setmana de la primera volta electoral

Agències
1 min
President francès i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy / AFP

ParísSarkozy ha assegurat en un míting a la plaça Concòrdia de París que si renova el seu mandat obrirà el debat sobre el paper que ha de tenir el Banc Central Europeu (BCE) per donar suport al creixement a l'eurozona.

"Vull plantejar no només el problema de les fronteres sinó també el del rol del BCE. És una qüestió que no podem eludir, perquè si Europa no vol quedar-se enrere en l'economia mundial ha de restablir el creixement". A més, el president, que s'ha definit com un "europeu convençut", ha assegurat que és conscient dels obstacles, però ha recalcat la necessitat de dur a terme aquest tipus de reflexions, "perquè no hi ha opció entre la deflació i el creixement".

"Si vam construir Europa va ser per protegir-nos, no per destruir la nostra civilització. Aniré fins al final, fins a suspendre el tractat de Schengen si cal", ha advertit als presents. En un discurs contundent, Sarkozy ha subratllat que la població francesa té dues opcions: "Una que imposarà solucions del passat i destruirà la confiança dels inversors i una altra que mira al futur".

Els dos principals candidats per a les presidencials franceses, el conservador Nicolas Sarkozy i el socialista François Hollande, han celebrat dos mítings massius a París, a una setmana de la primera volta electoral. Els organitzadors de les dues campanyes han assegurat la presència de més de 100.000 persones, un càlcul sobreestimat segons els periodistes presents al lloc.

stats