França
Especials 22/04/2012

Sarkozy: "Hi ha en joc que acabem com els nostres veïns europeus afectats per la crisi"

L'aspirant a la reelecció a l'Elisi, Nicolas Sarkozy, repta el seu contricant a la segona volta, el socialista François Hollande a fer tres debats

Marc Vidal
1 min
El president francès, Nicolas Sarkozy, apareix davant dels seus seguidors després de la derrota electoral / AFP

BarcelonaNicolas Sarkozy s'ha dirigit als seus després de conèixer els resultats electorals que el situen per darrere de François Hollande a la primera volta de les eleccions presidencials i ha assegurat que "coneix perfectament" quines són les propostes socialistes per sortir de la crisi. Ha alertat del risc que França "acabi com els nostres veïns europeus" afectats per la recessió.

Per contraposar projectes, Sarkozy ha reptat el seu contrincant a celebrar tres debats sobre economia, societat i qüestions internacionals, "per elegir amb tot el coneixement de causa entre els dos programes", ha dit, però l'entorn d'Hollande ha assegurat que la seva intenció és només celebrar un cara a cara.

L'encara president ha assegurat que afronta amb "total confiança" la segona volta i ha agraït als seus votants que han posat en dubte, segons ell, totes les enquestes que li donaven resultats, en alguns casos, pitjors que els que finament ha obtingut.

stats