PRESIDENCIALS A FRANÇA
Especials 06/05/2012

Sarkozy anul·la la festa a la plaça de la Concòrdia

Fonts diplomàtiques confirmen a 'Le Soir' que la celebració popular s'ha anul·lat

Ara
1 min

BarcelonaNicolas Sarkozy ja ha tirat la tovallola. Segons la premsa belga –informa 'Le Soir'–, el president sortint ha anul·lat la celebració de la victòria prevista a la plaça de la Concòrdia i s'ha reunit amb el seu cercle més proper a la seu del partit a l'espera dels resultats oficials de la segona volta de les presidencials. Mentre la premsa internacional ja confirma per sondejos a peu d'urna la victòria del candidat socialista François Hollande –fins i tot l'agència France Press dóna per segur el canvi a l'Elisi– Sarkozy rep al seu cap de campanya, Alain Juppé.

Celebracions a la seu socialista

Al carrer Solferino de París, on hi ha la seu del partit socialista francès, centenars de persones onegen banderes franceses i del partit, ja celebrant el triomf d'Hollande, malgrat que encara no hi ha cap resultat oficial. El moviment de joves socialistes ha anunciat que tenen previst prendre de nou la Bastilla, on justament s'ha de celebrar el triomf d'Hollande.

"Estem molt feliços perquè això posa punt final a disset anys de regnat de la dreta a l'Elisi. Disset anys de polítiques de dretes, i dins d'aquests 17 anys, el parèntesi del sarkozisme, que ha acumulat regressions socials i democràtiques", ha anunciat ja un portaveu dels socialistes, Benoît Hamont.

stats