Especials 26/04/2012

Sarkozy: "És un honor que un comunista em digui feixista"

El candidat a la reelecció a la presidència francesa segueix centrant el seu discurs en la immigració

Efe
2 min

ParísEl president de França i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, ha assegurat avui que el seu "delicte" és "ser el més criticat per Marine Le Pen", en resposta als que l'acusen d'orientar la seva campanya cap a l'extrema dreta.

"No puc continuar fent campanya en la segona volta fent veure que sis milions i mig de francesos [els que han votat Le Pen] no han dit res", ha dit Sarkozy en un míting a Raincy, a la perifèria nord de París.

El president sortint, que va aconseguir el 27,18% dels vots en la primera volta, per darrere del socialista François Hollande (28,63%), ha tornat a fer de la immigració un dels temes centrals del seu discurs.

"És un honor que un comunista em digui feixista", ha afirmat en al·lusió a la portada del diari comunista 'L'Humanité', que l'ha comparat amb el mariscal Philippe Pétain, cap del govern col·laboracionista francès amb els nazis.

"Ningú pot considerar que pronunciar la paraula immigració és un delicte", ha dit Sarkozy, que ha assegurat que "França és un país obert i d'acollida, i ho seguirà sent".

Sarkozy ha defensat la seva proposta de reduir a la meitat el nombre d'immigrants legals arribats a França perquè el model actual no aconsegueix l'objectiu de la integració.

"Per què no funciona? Perquè no tenim prou feines, escoles i habitatges per acollir dignament els que vénen", ha indicat.

En aquest sentit, ha reiterat la seva iniciativa d'obligar aquells que vulguin obtenir permís per viure i residir a França a sotmetre's a un examen de francès i un altre sobre els valors de la República.

Sarkozy ha dit que detesta el racisme i s'ha referit a aquells que l'acusen de "feixista" per insistir sobre el tema de la immigració.

stats