FEMBCN
Especials 12/03/2011

Foment i creació d’ocupació

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa deu anys una aposta de futur amb la creació del 22@

ángela A. P.
1 min
Can Gili Vell. La renovació ha respectat elements arquitectònics de valor / AJUNTAMENT DE BARCELONA

BarcelonaLa crisi i l'atur perjudiquen a tothom, però Barcelona sempre s'ha caracteritzat per trobar una via d'escapament. El barri del Poblenou, que va tirar del carro de l'economia de la ciutat durant molts anys quan el sector industrial era el principal motor, torna a ser l'escenari escollit. L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa deu anys amb el 22@ una aposta per un model de creixement econòmic basat en la innovació per renovar, adaptar i oferir nous espais d'activitat econòmica a la ciutat. I fomentar la creació de nous llocs de treball.

Impuls al coneixement

L'elevat nombre d'activitats econòmiques vinculades al coneixement i a la tecnologia al 22@ promouen una ocupació de qualitat. Malgrat la crisi, el 22@ Barcelona ha generat desenes de milers de llocs de treball. Els principals sectors estratègics amb presència en aquest jove districte són, ara per ara, el Media-TIC, les tecnologies mèdiques, l'energia i el disseny.

Incubadores de la innovació

Des de la plataforma del 22@ l'Ajuntament de Barcelona manté inversions fonamentals per crear ocupació d'alt valor afegit mitjançant empreses innovadores. Una mostra és la posada en funcionament d'incubadores, edificis que agrupen companyies innovadores especialitzades en els sectors presents al districte. Aquests entorns gestionats pel consistori barceloní agrupen prop de 120 empreses.k

www.bcn.cat/empresa

stats