Música coral
Especials 13/07/2011

La Setmana Cantant de Tarragona programa 18 concerts i 4 tallers

Hi participaran unes 450 persones entre cors, vocals i grups de l'Uruguai, Bèlgica, Argentina i el País Basc

Efe
2 min

TarragonaLa ciutat de Tarragona es prepara per viure, a partir del pròxim 16 de juliol, la Setmana Cantant, un esdeveniment al voltant del cant coral que es repeteix cada tres anys i que, en la seva sisena edició, ha programat un total de 18 concerts i quatre tallers, amb unes 450 persones participants.

Aquestes xifres fan de la Setmana Cantant "una de les apostes culturals que promocionen i projecten la nostra ciutat a l'Estat i a l'estranger", ha destacat en roda de premsa la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo.

Entre el 16 i el 23 de juliol, cors, vocals i grups de l'Uruguai, Bèlgica, l'Argentina i el País Basc participaran en una activitat que "ve de lluny i que està plenament consolidada i arrelada a la ciutat", ha assenyalat Crespo. En aquest sentit, ha apuntat que es tracta d'una activitat "de prestigi" que, sota el paraigua del Festival d'Estiu de Tarragona (ETC), ha aconseguit "una repercussió internacional molt lloable".

Com a novetat d'aquesta edició, la Setmana Cantant de Tarragona ha invitat cantors de 9 a 16 anys que pertanyen a corals de la demarcació, amb l'objectiu d'apostar per la formació dels cors infantils de la província. Sota la direcció del mestre Basilio Astúlez, un centenar de joves coristes interpretaran obres del repertori popular de diferents cultures i països, "plenes de color i missatges d'amistat i pau", han destacat els organitzadors.

La Setmana Cantant arrencarà aquest dissabte amb la cerimònia inaugural al Palau de Congressos, que constarà d'una suite de cançó catalana a càrrec del Cor Ciutat de Tarragona i l'Esbart Santa Tecla.

Un dels actes més esperats és la clausura de la setmana, el 23 de juliol, quan els 400 cantors, acompanyats de 60 músics de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI, oferiran units a l'auditori del Camp de Mart un gran concert de música simfonicocoral.

stats