eurocopa
Especials 15/06/2012

Xevtxenko contra el projecte de Blanc

L'heroi ucraïnès serà de nou el gran puntal de la seva selecció en l'enfrontament contra França. Els gals, amb un equip totalment transformat per Laurent Blanc, necessiten els tres punts que no van aconseguir contra Anglaterra

Jordi Mestre
2 min
Karim Benzema, durant el partit que França va empatar contra Anglaterra

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La selecció francesa s'enfrontarà a Ucraïna, amfitriona del torneig, al modern Donbass Arena de Donetsk (18:00h, Cuatro). Els ucraïnesos, amb un rejovenit Xevtxenko (Dínamo de Kíev) al capdavant, volen seguir líders del grup; els francesos hauran de sumar la seva primera victòria si volen progressar a la fase d'eliminatòries.

Antecedents

Ucraïna va jugar tots els tornejos internacionals com a part de la URSS fins assolir la independència l'any 1991, així que ucraïnesos i francesos s'han trobat poques vegades en competicions oficials. Els primers duels entre ambdós països es va produir l'any 1999, en la fase de qualificació per l'Eurocopa del 2000: els dos partits que van disputar van acabar amb decebedors empats a zero. Gals i ucraïnesos es van tornar a creuar abans de l'Euro 2008, amb resultats més generosos: 2-0 a París i 2-2 a Kíev.

Ucraïna

Sota la direcció de l'històric Oleh Blokhin, llegenda del Dínamo de Kíev i Pilota d'Or l'any 1975, Ucraïna va aconseguir el seu major èxit, la classificació pels quarts de final al Mundial 2006. L'equip de Blokhin juga aquesta Eurocopa com a amfitrió, i per tant per arribar-hi no ha hagut de superar cap fase prèvia, però tot i així hi ha protagonitzat un inici fulgurant en vèncer la Suècia d'Ibrahimovic per 2-1 en la primera jornada. Amb el lideratge d'un Xevtxenko en forma i el suport del seu públic, els ucraïnesos esperen donar la campanada i superar la fase de grups d'una Eurocopa per primera vegada en la seva història.

França

L'empat contra una Anglaterra de la que s'esperava ben poc ha provocat un cert escepticisme a França sobre les possibilitats real dels 'bleus' en aquesta Eurocopa. Tot i això, l'ex defensa del Barça i seleccionador gal, Laurent Blanc, no sembla tenir dubtes: ha construït un equip al voltant de Benzema (Reial Madrid) i Ribéry (Bayern) i seguirà apostant pels seus homes de confiança contra els croats. Els revulsius Ménez (PSG) i Martin (Sochaux) esperaran a la banqueta, llestos per sortir si el partit es complica; M'Vila (Rennes), que no va poder jugar en el primer partit per lesió, encara és dubte.

Alineacions probablesUCR:

Piatov; Gusev, Mikhalik, Khacheridi, Selin; Tymoxtxuk, Nazarenko; Iarmolenko, Voronin, Konoplyanka; i Xevtxenko.

FRA: Lloris; Debuchy, Rami, Mexès, Evra; Cabaye, Diarra, Malouda; Nasri, Benzema i Ribéry.

stats