Especials 09/12/2011

L'oposició siriana acusa el règim de preparar una “massacre” a Homs

Almenys nou persones han mort aquest divendres per la repressió de les forces armades d'Al-Assad. L'ONU insta les autoritats del país que deixin entrar-hi personal humanitari

Agències
1 min

El CaireL'oposició siriana ha acusat aquest divendres el règim sirià de preparar una “massacre” a Homs, bastió de la revolta interna que viu el país, on els manifestants antigovernamentals han sortit un dia més al carrer per protestar contra l'actual govern. Des de fa setmanes, els enfrontaments entre les forces del règim i els opositors són freqüents a Homs, una de les ciutats més castigades per la repressió de Baixar al-Assad.

Malgrat el fort desplegament de les forces de seguretat, hi ha hagut nombroses manifestacions a diverses ciutats del país. Els soldats han disparat contra els civils a les ciutats de Qousseir i Taldo, a la província d'Homs, segons ha denunciat l'oposició. A la província de Daraa, on va néixer la revolta al mes de març, hi ha hagut almenys 28 manifestacions. L'ONU ha instat aquest divendres de nou les autoritats del país que deixin entrar-hi personal humanitari.

En aquesta nova jornada de protesta almenys 9 persones han mort, entre elles quatre soldats desertors, dos nens i una dona, en la repressió de les forces lleials al règim de les manifestacions convocades a tot el país. Segons l'ONU, almenys 4.000 persones han mort a Síria des que va començar la revolta.

stats