SÍRIA
Especials 07/02/2012

Continua la massacre a Homs mentre Occident busca una nova estratègia per aturar Al-Assad

Els bombardejos se succeeixen a la ciutat siriana, segons descriuen els testimonis. Els Estats Units, Europa i la Lliga Àrab comencen una ofensiva diplomàtica contra Damasc

Ara
1 min

BarcelonaCentenars de morters i restes de metralla emplenen els carrers de la ciutat de Homs. Els hospitals estan col·lapsats i la població veu poques possibilitats que cessin els atacs. És l'escena que descriu el corresponsal de la cadena britànica Brian Wood, que des de divendres informa des de Homs de la massacre que perpetra el règim de Baixar al-Assad. Després de l'atac la matinada de dilluns –en què van morir almenys 50 persones– han continuat els atacs a la ciutat, mentre Occident i la Lliga Àrab preparen una nova ofensiva després que el veto de la Xina i Rússia al Consell de Seguretat tanqués la via de l'ONU per condemnar la violència al país.

Els Estats Units va anunciar dilluns que tancava la seva ambaixada a Damasc i retirava tot el seu personal i els diplomàtics. Europa no ha seguit el mateix exemple, però el primer ministre britànic, William Hague, va demanar al seu representant a Síria que viatgi a Londres per informar sobre l'estat de la qüestió al país.

Obama descarta l'ús de la força

Malgrat la unanimitat per condemnar el règim, el president dels Estats Units, Barack Obama, va voler deixar clar que –de moment– no es contempla una solució com la de Líbia. En aquest sentit, el president francès, Nicolas Sarkozy, va dir durant una roda de premsa amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, que "França i Alemanya no deixaran caure el poble sirià".

stats