SÍRIA
Especials 01/04/2011

La policia siriana provoca almenys tres morts a Damasc després de disparar contra una protesta contra el règim

Dos membres destacats dels Germans Musulmans de Síria exigeixen al president Baixar al-Assad que comenci a fer reformes democratitzadores

Agències
1 min
Protesta contra el règim a la població de Qamishli.

Damasc/Istanbul p { margin-bottom: 0.21cm; } Les forces de seguretat de Síria han mort almenys tres persones a Damasc, la capital del país, després d'haver obert fort contra una manifestació contra el règim. Així ho han indicat testimonis presencials a l'agència Reuters. Unes 2.000 persones s'han manifestat contra el règim del president sirià, Baixar al- Assad, en un dels barris d'aquesta ciutat, després de la tradicional pregària de divendres. La policia també ha disparat gasos lacrimògens per dispersar els manifestants.

Altres poblacions del país han estat escenari de protestes per reclamar una democratització del país, dos dies després que Al-Assad acusés els opositors de tenir al darrere una “gran conspiració estrangera” contra Síria. Segons han assegurat els mateixos opositors, a Latakia i Banias el règim ha augmentat el nombre d'efectius policials i ha fet arribar seguidors del president sirià al voltant de les mesquites, on han començat les protestes. També hi ha hagut una manifestació a Qamishli.

D'altra banda, dos líders importants dels Germans Musulmans de Síria han assegurat avui a Istambul, a Turquia, que no volen que les protestes al seu país acabin com a Líbia, amb una guerra civil i una intervenció estrangera. Els membres del moviment islamista, prohibit a Síria, han exigit al president Al-Assad que comenci a fer reformes democratitzadores. Un d'ells, Mohamed Riad ash-Shaqfi, ha assegurat que “el règim sirià ha començat a tenir por”. “Si hi ha una intervenció, l'únic culpable serà Al-Assad i el seu règim, igual que el culpable de la intervenció a Líbia és Gaddafi”, ha afegit.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats