Especials 18/11/2011

Almenys 11 morts en un nou divendres de protesta a Síria

França reitera la necessitat d'augmentar les sancions contra Damasc. Aquest dissabte expira l'ultimàtum de la Lliga Àrab perquè el règim cessi la violència contra la població

Agències
1 min
Manifestans sirians a Homs, aquest divendres

CaireNi les advertències de la Lliga Àrab ni la pressió internacional han dissuadit el règim de Baixar al-Assad perquè cessi la repressió contra la revolta interna que viu el país des del mes de març. Almenys 11 persones han mort aquest divendres per trets de les forces de seguretat.

Els manifestants han demanat que els països expulsin els ambaixadors sirians de les seves capitals. Aquest aïllament internacional que reclama el poble sirià podria augmentar en les últimes hores, ja que aquest dissabte expira l'ultimàtum de la Lliga Àrab al règim de Damasc per detenir la violència i rebre observadors àrabs sobre el terreny.

Aquest mateix divendres, el ministre d'Exteriors de França, Alain Juppé, s'ha mostrat partidari d'augmentar les sancions sobre el règim sirià i ha expressat els seus dubtes sobre el fet que Baixar al-Assad vulgui respondre de manera positiva a les peticions de cessar la repressió contra la població civil.

Síria va anunciar ahir per escrit a l'organisme panàrab que acceptarà rebre la missió d'observadors, sempre que s'introdueixin “lleugeres modificacions” en el programa, segons va informar ahir a Efe una font diplomàtica àrab que va demanar no ser identificada. La repressió ha deixat a Síria més de 3.500 morts des del començament de la revolta a mitjans del mes de març, segons les últimes xifres facilitades per l'ONU.

stats