SÍRIA
Especials 24/03/2011

El règim sirià estudia acabar amb la llei d'emergència després de més de trenta morts de l'oposició

Les víctimes d'aquest dimecres en una manifestació opositora al sud a mans de la policia han obligat el president siri, Baixar al-Assad, a fer un gest de distensió

Reuters
1 min
Una imatge de vídeo d'uns manifestants a Deraa.

DeraaEl règim de Síria estudia acabar amb la llei d'emergència, que s'aplica al país des de fa 48 anys, i formarà un comitè per incrementar el nivell de vida de la població. Així ho ha assegurat una consellera del president sirià, Baixar al-Assad, després de la mort aquest dimecres d'almenys 37 manifestants a la ciutat de Deraa, al sud del país, durant una protesta de l'oposició. Segons testimonis presencials, la policia va obrir foc contra centenars de joves que es manifestaven a l'entrada del nord d'aquesta localitat, propera a la frontera amb Jordània.

Però aquest assessor d'al-Assad ha assegurat avui que el president sirià no va ordenar a les forces de seguretat que disparessin contra els manifestants de Deraa. Precisament al voltant de 20.000 persones s'han manifestat a Deraa, enmig d'un fort desplegament de l'exèrcit, en els funerals de nou d'aquestes 37 víctimes.

stats