SÍRIA
Especials 24/11/2011

La Lliga Àrab dóna un dia a Síria per acceptar observadors àrabs

Si no firma el pla per aturar la repressió, l'emissari d'Egipte assegura que se li imposaran sancions econòmiques. Tot i això, la Lliga Àrab fa setmanes que dóna ultimàtums al règim de Damasc

Reuters
1 min

El CaireLa Lliga Àrab ha donat un dia a Síria perquè signi un protocol perquè deixi entrar observadors àrabs al país. Si no és així, tirarà endavant els plans d'imposar sancions econòmiques a Damasc, ha assegurat aquest dijous l'enviat especial de la Lliga Àrab.

Les sancions podrien incloure la suspensió dels vols comercials a Síria i congelar les transaccions financeres amb el banc central, ha dit Afifi Abdel Wahab.

"Demà és l'últim dia perquè Síria firmi. Si no firma, els ministres de finances es reuniran diumenge per acordar les sancions econòmiques", ha afegit.

La Lliga Àrab fa setmanes que posa ultimàtums a Síria perquè acabi amb la repressió al país. La setmana passada ja va donar quatre dies de marge al règim del president Baixar al-Assad perquè frenés els atacs i acceptés observadors àrabs, però Damasc va continuar el degoteig de morts víctimes de les forces de seguretat.

stats