Especials 21/12/2011

Almenys 111 morts en un dia al nord de Síria per la repressió del règim

Els primers observadores de la Lliga Àrab arribaran aquest dijous al país d'al-Assad enmig d'un clima de violència sense fre

Efe
1 min
Enfrontaments a Damasc entre manifestants i forces d'Al-Assad / REUTERS

CaireAlmenys 111 civils van morir aquest dimarts a la localitat Kafr Eid, a la província septentrional siriana d'Idleb, per la repressió de les forces lleials al règim de Damasc, segons ha informat aquest dimecres l'Observatori Sirià de Drets Humans.

El president d'aquest grup opositor, Ramy Abdul Rahman, ha explicat que les baixes es van produir durant els bombardejos d'aquest dimarts de l'exèrcit sirià.

En un comunicat, l'Observatori ha subratllat que ha aconseguit identificar 56 dels morts a la “massacre” de Kafr Eid, a la zona de Yabal Zauya, fronterera amb Turquia. Segons la nota, la massacre va ser executada per les forces sirianes contra ciutadans i activistes buscats per les autoritats que van intentar escapar a zones rurals per por a ser detinguts. La província d'Idleb és un dels bastions de l'oposició al règim de Baixar al-Assad a Síria i és escenari d'enfrontaments entre l'exèrcit i soldats desertors.

Aquest dijous s'espera que arribi a Síria el primer grup d'observadors de la Lliga Àrab després que Damasc firmés un protocol per a l'enviament d'aquesta missió al seu territori. Des que van començar les protestes contra el règim el març passat, més de 5.000 persones han mort per la repressió governamental, segons xifres de l'ONU.

stats