Rússia
Especials 24/03/2012

Koffi Annan visita Moscou per analitzar la crisi a Síria amb el Kremlin

Rússia insistirà en que l'alto al foc "serà difícil si no es posa fi al subministrament des de l'exterior d'armes a l'oposició i al seu suport polític".

Efe
2 min
Imatge d'arxiu de l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Koffi Annan / EFE

MoscouL'enviat especial de l'ONU i de la Lliga Àrab, Koffi Annan, ha arribat aquest dissabte a Moscou per analitzar la crisi a Síria amb el president rus, Dmitri Medvédev, i el ministre d'Exteriors, Serguéi Lavrov.

El Kremlin ha avançat que en les converses amb Annan, Rússia insistirà en que "el suport a una de les parts del conflicte sirià és inadmissible" i en "l'imperatiu de posar fi" al subministrament d'armes als rebels.

"Durant la pròxima reunió estem decidits a exposar el nostre punt de vista, orientat a aconseguir l'alto el foc i acabar amb la violència a Síria", ha declarat l'assessor del president rus, Serguéi Prijodko, que ha afegit que aquest objectiu "serà difícil si no es posa fi al subministrament des de l'exterior d'armes a l'oposició i al seu suport polític".

A més, Rússia considera que és molt poc probable que la solució al conflicte sorgeixi del Grup d'Amics de Síria–la seva segona reunió està convocada a principis d'abril– perquè, segons Prijodko, les seves decisions "estan basades en el suport unilateral a una de les parts del conflicte".

D'altra banda, el ministeri d'Exteriors ha destacat que la trobada amb Annan "es centrarà en la cerca de camins cap una solució pacífica del conflicte intern a Síria". El representant del Kremlin ha indicat que el passat 21 de març Rússia va votar a favor de la declaració del Consell de Seguretat de l'ONU que donava suport a les propostes de Kofi Annan.

"El pla d'Annan" està dirigit a ambdues parts enfrontades i exigeix imposar una treva, iniciar el diàleg entre les autoritats i l'oposició i l'obertura immediata pel subministrament d'ajuda humanitària. A més, el pla no exigeix el canvi de règim.

stats