Especials 25/03/2012

Síria: culleres per operar els ferits

La periodista Ethel Bonet ha aconseguit infiltrar-se clandestinament a Síria. Aquesta és l'última entrega de la sèrie de cròniques des de la Síria rebel

Ethel Bonet
1 min
OBJECTIU: TURQUIA Un jove de 22 anys jeu en un hospital turc a la província de Hatay amb amputacions a les cames fruit de la repressió a Idlib, Síria.

Taftanaz (Síria)Mohamed Gazni Hatib, de 68 anys, no té por, parla obertament i no li importa mostrar el seu rostre davant la càmera. Aquest valent anestesista jubilat s'ha convertit per circumstància en el cirurgià d'urgència de Taftanaz.

En vista de la falta de personal mèdic qualificat i d'instrumental, el doctor Hatib ha improvisat una sala d'operacions en una mesquita de la localitat. Utilitza una cullera com a bisturí i una escumadora per separar les costelles. Per tallar la pell se serveix de fulles d'afaitar, no té res millor que li pugui servir, i ha inventat un equip d'anestèsia per als pacients reparant peces velles que tenia a casa seva. "Quan van entrar les forces de seguretat a Taftanaz, el novembre de l'any passat, van escorcollar casa meva i van destruir tot l'instrumental mèdic que tenia a la consulta", es queixa l'anestesista, que va treballar durant més de 40 anys a l'Hospital Internacional d'Idlib.

Podeu llegir la crònica sencera a l'Ara Premium.

stats