ETHEL BONET
Especials 22/03/2012

Síria: darrere de les línies enemigues

La periodista Ethel Bonet ha aconseguit infiltrar-se clandestinament a Síria. Continuem la sèrie amb les seves cròniques des de la Síria rebel

Ethel Bonet
1 min
LLUITA DIÀRIA 
 Un activista detona una bomba sota d'una canonada per tallar l'accés a un dels bastions rebels de la província d'Idlib,  al nord de Síria.

Sermin (Síria)Mirant-ho amb perspectiva, la nostra petita 'incursió' en territori controlat per les forces del règim de Baixar al-Assad va ser com jugar a la ruleta russa.

Estem prenent te en un dels caus de l'Exèrcit Sirià Lliure quan l'Adel, un sergent desertor de 25 anys, ens proposa anar a Mastume, a 10 quilòmetres de Sermin, on hi ha la caserna general de les tropes sirianes que operen a la província d'Idlib. En aquesta localitat al nord-oest de la ciutat d'Idlib hi ha les instal·lacions militars Muaixkar al-Talaia, amb 25.000 soldats del règim i 400 carros de combat.

La idea és anar a un habitatge controlat pels rebels, a només 500 metres de la base de l'exèrcit sirià, des del qual es veu, des del terrat, un turó pres pels tancs i les tropes governamentals. Però per arribar-hi hem de travessar la carretera principal, batejada pels rebels com la 'carretera de la mort', on contínuament patrullen els blindats que disparen contra tot el que es mou.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium.

Demà, crònica des d'Almara, el refugi fronterer de milers de famílies.

stats