Síria
Especials 03/03/2012

Diplomàtics occidentals recuperen els cossos dels dos periodistes morts a Síria

Els cadàvers es trobaven en un hospital a Damasc. Els opositors al règim havien assegurat que havien enterrat els periodistes clandestinament

Efe
1 min
Entrega dels cossos dels dos periodistes morts a Síria / EFE

DamascL'ambaixador francès a Síria, Eric Chevallier, i un representant de la delegació de Polònia–que gestiona els interessos dels EUA al país des que Washington va tancar la seva ambaixada a Damasc– s'han fet càrrec aquest dissabte dels cadàvers del periodista francès Rémi Ochlik i de la nord-americana Marie Colvin. Els dos diplomàtics han recuperat els cossos que es trobaven a l'Hospital Universitari de Damasc.

Activistes opositors sirians havien assegurat aquesta setmana, a través de dos vídeos difosos per Internet, que havien enterrat clandestinament a Colvin i Ochlik en un jardí del barri de Baba Amr la nit del 27 de febrer. D'altra banda, les autoritats sirianes van anunciar divendres que havien trobat els cossos dels dos periodistes i els havien traslladat a Damasc.

Malgrat la presència de Chevallier aquest dissabte a l'hospital, França va anunciar el divendres la decisió de tancar la seva ambaixada a Síria "per motius de seguretat".

Colvin i Ochlik van morir el 22 de febrer en un bombardeig sobre un edifici de Baba Amr que els rebels utilitzaven com a centre improvisat de premsa.

stats