Revoltes al món
Especials 05/12/2011

Síria diu ara que accepta l'entrada dels observadors internacionals de la Lliga Àrab

El règim de Baixar al-Assad vol evitar les sancions econòmiques. Els analistes temen que vulgui i imposar les seves condicions a la delegació

Ara
1 min
Protesta contra Baixar Al Assad, a Kafranbel dissabte / REUTERS

BarcelonaEl règim de Baixar al-Assad ha anunciat que està disposat a acceptar l'entrada d'observadors internacionals, com li reclama la Lliga Àrab com a condició per evitar més sancions econòmiques.

El portaveu del ministeri d'exteriors ha dit que Damasc "ha respost positivament" a la petició de la Lliga i que acceptarà la supervisió d'observadors al compliment d'un alto el foc per part del govern. Els analistes temen, però que Baixar pretengui imposar les seves condicions al moviment de la delegació internacional dins del país.

L'organització panàrab ha imposat sancions econòmiques i ha suspès la participació dels representants sirians a les reunions per pressionar el règim a acceptar una missió que verifiqués la retirada de l'exèrcit de les ciutats. Diumenge l'organisme va acordar limitar a la meitat el nombre de vols comercials cap a Síria i la prohibició a 19 alts càrrecs de viatjar a qualsevol estat membre de la Lliga Àrab.

stats