SÍRIA
Especials 14/02/2012

Dos bombardejos per minut a Homs, segons l'oposició siriana

França pressiona els seus aliats a l'ONU perquè donin suport a la iniciativa àrab d'enviar Cascos Blaus a Síria. La Lliga àrab obre la porta a armar l'oposició

Agències
2 min
Captura d'un vídeo penjat a Youtube el 13 de febrer on es veu una explosió al barri de Baba Amr de Homs. AFP

BarcelonaPer onzè dia consecutiu, les forces del règim sirià de Baixar al-Assad continuen bombardejant la ciutat de Homs, epicentre de la revolta. L'Observatori Sirià de Drets Humans, amb seu a Londres, ha indicat que "una mitjana de dos bombes esclaten per minut" en un dels barris de la ciutat.

"La situació és tràgica", ha afirmat aquest dimarts a l'agència France Presse Hadi Abdal·lah, membre del Consell de la revolució de Homs. Mentrestant en el terreny internacional, la Lliga Àrab comença a fer els passos necessaris per armar l'oposició al país.

Segons l'Article 9 de l'última resolució de la Lliga aprovada diumenge al Caire, s'urgeix als països àrabs a "proveir de tot tipus de suport polític i militar" a l'oposició, una frase que inclou la possibilitat d'armar els revoltats. Les fonts diplomàtiques consultades per Reuters diumenge al Caire confirmen aquesta interpretació.

França no descarta l'ús de Cascos Blaus

Perseguint la demanda de la Lliga Àrab a l'ONU, França ha pressionat aquest dimarts als seus aliats a l'ens que també estudiïn la possibilitat d'enviar Cascos Blaus al país.

"França i els seus companys a Nova York estudien totes les opcions que la Lliga Àrab ha posat sobre la taula", ha indicat un portaveu del ministeri d'Afers Exteriors francès, Bernard Valero.

Damasc rebutja les acusacions de crims contra la humanitat

El ministeri sirià d'Exteriors ha rebutjat aquest dimarts "categòricament" les acusacions de "crims contra la humanitat" llançades dilluns per l'ONU contra el règim, segons ha informat l'agència oficial Sana.

"Síria rebutja categòricament el comunicat de l'Alt Comissionat de l'ONU que conté les noves al·legacions que incumbeixen a Síria", ha indicat el ministeri, acusant l'ONU "d'estar manipulada per certs països que volen enfonsar a Síria".

stats