Especials 28/11/2011

L'ONU denuncia crims contra la humanitat a Síria

Una comissió de Nacions Unides ha publicat un informe que responsabilitza les màximes autoritats del país de disparar contra els manifestants i d'autoritzar el “maltractament de civils”

Efe
1 min

GinebraLes forces de seguretat de Síria han comès crims contra la humanitat en la repressió de les manifestacions pacífiques a aquest país, amb l'aprovació de les màximes instàncies del govern i sense importar si les víctimes eren nens o adults, ha denunciat aquest dilluns una comissió de Nacions Unides. Segons l'informe, que es basa en una àmplia documentació i entrevistes a 223 víctimes directes, testimonis i desertors de diferents cossos de seguretat, la comissió de l'ONU indica que “membres de les forces militars i de seguretat han comès crims contra la humanitat el 2011”.

L'informe revela que “les ordres de disparar i, d'altra banda, maltractar els civils, es van originar en directives emeses al nivell més alt de les Forces Armades i del govern”. La comissió de l'ONU, presidida pel brasiler Sergio Pinheiro i integrada pels juristes Yakin Erturk (Turquia) i Karen Koning Abuzayd (EUA), denuncia també tortures i violència sexual per part de les forces del règim a nens.

stats